loader image

همايش فرصت‌هاي صادراتي براي توليد کنندگان گوشت مرغ

همايش فرصت‌هاي صادراتي براي توليد کنندگان گوشت مرغ

همايش بزرگ فرصت‌هاي صادراتي براي توليدکنندگان گوشت‌ مرغ با حضور دکتر شاعري رياست کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي و نماينده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه و دکتر رکني، معاون امور توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي، مديران کل و مسئولين استان مازندران، فرمانداران و مديران و نمايندگان تشکل‌ها و توليدکنندگان شهرستان‌هاي مذکور برگزار گرديد.

در ابتداي جلسه آقاي مهندس سجادي فرماندار شهرستان بهشهر به عنوان ميزبان، ضمن خيرمقدم به حاضرين به تشريح موضوع جلسه و اهميت و نقش شرق مازندران در بخش کشاورزي و توليدات دامي و آبزيان پرداخت و مشکلات حوزه توليد را در بخش طيور از جمله نبود يا کمبود تسهيلات، نداشتن خط اعتباري و ضعف نظام بيمه‌اي براي اطمينان بخشيدن به زحمات توليدکننده مطرح نمود. وي در بخشي ديگر از سخنان خود از وزارت جهاد کشاورزي درخواست نمود واکسن‌هاي مورد نياز صنعت دام و طيور شرق استان و همچنین تامين اعتبار در رابطه با تب برفکي را در اختيار مسئولان همان منطقه قرار دهد.

photo_2016-11-21_11-20-30

وی با توجه به موقعيت عالي و شرايط منطقه‌اي شرق استان در مبحث کارآفريني و توليد مواد پروتئيني گفت: باید حمايت‌هاي بيشتري از فعالان ذيربط صورت گيرد.

پس از آن آقاي مهندس عطايي‌نژاد معاون بهبود توليدات دامي جهادکشاورزي استان مازندران به طرح ساختار صنعت طيور در استان پرداخته و با اشاره به امکانات شرق استان مازندران گفت: استان مازندران با 24 هزار و 400 کيلومترمربع وسعت، 48/1 درصد مساحت کشور را دارد اما با این وجود در 14 محصول رتبه اول را داريم و11 درصد گوشت سفيد و 7/3 درصد تخم مرغ استان در سه شهر شرق مازندران توليد مي‌شود که اين آمار اهميت خاصي دارد؛ اما عدم ساماندهي، حمايت نکردن از زنجيره‌هاي واقعي توليد گوشت مرغ، نبود تسهيلات کم بهره سرمايه در گردش و عدم پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان، روند بهره‌وري را با کندي مواجه مي‌کند. اين است که با داشتن ظرفيت اسمي 17 ميليون جوجه‌ريزي در ماه، فقط 7 الي 8 ميليون جوجه‌ريزي واقعي انجام مي‌شود.

وي در پايان خواستار تصويب اعتبارات بهسازي و نوسازي واحدهاي مرغداري و دامداري براي استان شد.

ايجاد فرصت براي صادرات گوشت مرغ

در ادامه همایش، آقای طهماسبی رئیس هیات مدیره زنجیره تولید گوشت مرغ ساوانا با اشاره به اهميت استان در توليد محصولات کشاورزي و پروتئيني گفت: فرصتي است بس ارزشمند براي توليدکنندگان بخش کشاورزي و اميد آن مي‌رود که با شرايط ايجاد شده موانع توليد و توسعه از پيش روي برداشته شود و مسير پرتلاطم و ناهموار توليد و شکوفايي، اشتغال‌زايي و کارآفريني، صادرات و ارزآوري را طي طريق نمائيم. اميدواريم شرق استان مازندران از محروم‌ترين مناطق استان از نعمات حضور تصميم‌گيران و تصميم‌سازان حاضر در همايش بهره‌مند شود و فرزندي از اين مرز و بوم غم کار و غم نان، غصه و درد و حرمان نداشته باشد.

بنيانگذار گروه تولیدی ساوانا افزود: استان ماندران، استان کشاورزي که رتبه نخست در اکثر بخش‌هاي توليدي بر تارک آن ميدرخشد و صنعت طيور نيز در وراي آن، اما با وجود اينکه از يک وارد‌کننده سال‌هاي طولاني گوشت مرغ طي دو سال اخير به همت دکتر رکني و معاونت امور توليدات دامي، توليدکنندگان صنعت مرغداري و حمايت مسئولين دولتي به صادر‌کننده آن بدل شده‌ايم، اما اين افزايش توليد طي دو سال اخير به جاي يک فرصت ارزنده به چالشی آزاردهنده بدل گرديد.

در صورت برداشتن و حذف عوامل چالش‌زا، با موقعيت بدست آمده قادر خواهيم بود ضمن تامين نيازهاي داخلي با پتانسيل يک ميليون تن مازاد توليد، به يک صادر‌کننده گوشت مرغ با کيفيت و تخم مرغ و جوجه يکروزه براي جمعيت 400 ميليوني کشورهاي همسايه بدل شويم و با اشتغال‌زايي پايدار و ارزآوري مستمر شايد که وابستگي و دلدادگي به نفت را پاياني باشد. بودن قيمت تمام شده گوشت مرغ و ساير محصولات کشاورزي از موانع توليد و صادراتند، براي کاهش قيمت تمام شده و افزايش کيفيت و صادراتي شدن آن موارد زیر لازم‌الاجراست. (موارد مذکور در همایش “آغاز نهضت کاهش سن کشتار مرغ” آورده شده است. به جهت جلوگیری از تکرار حذف شده است)

 

 

آقای طهماسبی در پایان سخنان خود گفتند: مشاهده مناظر و جنگل‌هاي سرسبز مازندران، هيمنه درختان تنومند و کوههاي سر به فلک کشیده البرز، نجواي سحرآميز چشمه ساران و همه اينها نبايد مانع ديدن مشکلات اين صنعت و ساير صنايع گردد. بلکه با الهام از اين نعمات وافر خدادادي و با شرايط ايجاد شده بايد به رفع مشکلات همت گماشت تا به اقتصاد مقاومتي جامه عمل پوشاند تا شهري و استاني و کشوري آباد و آزاد داشته باشيم.

photo_2016-11-21_11-20-52

ضرورت رفع موانع تولید

مهندس عطاء‌الله حسن‌زاده، رئيس هيات مديره اتحاديه سراسري مرغداران ايران، سخنران بعدي همايش بود که طي سخناني با اشاره به ضرورت رفع موانع توليد در کشور، اظهار داشت: امروز صنعت طيور با وجود اجرا نشدن برخي قوانين و چالش‌هاي توليدي در کشور، هم شاخصه‌هاي اشتغال‌زايي و هم اقتصادي را بر دوش مي‌کشد و اجازه مي‌دهد، با افتخار از توليد يک ميليون تن مازاد بر مصرف داخلي سخن بگوييم. در اين راستا لازم است برخي سياست‌هاي جهاد کشاورزي و مسئولان در جهت احياي توليد و افزايش صادرات اجرا شود و براي اين‌کار نياز به حمايت بيشتر مسئولان اجرايي و حمايت جدي آنها و مشوق‌هاي لازم داريم.

photo_2016-11-21_11-21-04

حفظ روحيه جهادي در توسعه کشاورزي و دامپروري کشور

دکتر شاعري، نماينده مردم نکاء، بهشهر و گلوگاه در مجلس شوراي اسلامي و رئيس کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي در ادامه اين سمينار با تشکر از متوليان و همراهان اين مراسم، از لزوم روحيه جهادي در توسعه صنعت کشاورزي کشور سخن گفت و افزود: تا کنون گام‌هاي ارزشمندي در راستاي توسعه دامپروري و کشاورزي کشور برداشته شده است، آباداني و توسعه روستاها توسط مرداني با روحيه جهادي صورت گرفته و اينک نياز است اين روحيه در ديگر بخش‌ها نيز نهادينه شود. لازم است دولت مطالبات کشاورزان را هرچه سريع‌تر پرداخت کند تا چرخ صنعت به گردش خود ادامه دهد. خوشبختانه تاکنون بيش از 8 ميليون تن گندم مازاد بر مصرف از کشاورزان سراسر ايران، خريداري شده و افزون بر 50 هزار ميليارد ريال به کشاورزان پرداخت گرديده، اما دولت هنوز نيز بدهکار است.

photo_2016-11-21_11-21-00

لزوم تقويت مديريت اقتصادي و تنظيم بازار

دکتر شاعري در ادامه، توجه دولت به بخش کشاورزي را ضروري عنوان کرد و افزود: با تلاش وزير و مجموعه مديران وزارت جهاد کشاورزي رشد اقتصادي منفي کشور به مثبت تغيير پيدا کرد و اين نشان مي‌دهد توجه درست به بخش کشاورزي توانسته اقتصاد را پايدار سازد و براي استمرار اين رشد مثبت از مسئولان وزارت جهاد کشاورزي و جناب دکتر رکني، معاون محترم وزير مي‌خواهيم که به معناي واقعي مدافع حقوق اين بخش باشند تا بيش از پيش، شاهد رشد و پيشرفت باشيم.

فعالان براي خواسته‌هاي خود از وزارتخانه ايستادگي کنند

دکتر شاعري با اشاره به ضرورت تخصيص بسته‌هاي حمايتي براي فعالان اين بخش گفت: در تنظيم واردات چه تضميني داده مي‌شود که روند کار، به نفع توليدکننده باشد؟ پس نياز است تا تسهيلات مناسبي در اين راستا در نظر گرفته شود و از فعالان اين عرصه تقاضا داريم که در برابر خواسته‌هاي خود از وزارتخانه ايستادگي کنند تا روند بهتري را در آينده پيش رو داشته باشيم.

رئيس کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس در ادامه سخنان خود با بيان اينکه بايد مشکلات را در مجلس مطرح کرده و به شور و مشورت گذاشت، تأکيد کرد: علاوه بر مرغداران، در حال حاضر گاوداران نيز به وظيفه خود عمل مي‌کنند، پس مشکلات پيش آمده در بازار در کجا نهفته است؟ تاکنون مديريت توليد خوب عمل کرده و نياز است بخش مديريت اقتصاد کشاورزي و تنظيم بازار تقويت شود. متأسفانه تشکل‌هاي صادراتي ما خوب شکل نگرفته و بايد بانک‌هاي ملي و کشاورزي حمايت کافي را از توليد به عمل آورند. اميد است به پشتوانه مسئولان محترم، اين مشکلات رفع شود.

صادرات بيش از 300 هزار تن گوشت مرغ در دو سال اخير

در اين همايش دکتر رکني معاون امور توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي، طي سخناني شرايط حال حاضر کشاورزي کشور را اميدبخش عنوان کرد و افزود: با وجود پتانسيل‌هاي بالا و قابل توجه اين بخش، مي‌توانيم گام‌هاي بلندي در راستاي توسعه کشور بر داريم. در حوزه شير در سال گذشته به بيش از 9 ميليون تن توليد دست يافتيم و شاهد تنوع خوبي در محصولات لبني در فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌هاي کشور بوديم. پيشرفت حاصله نمايانگر اين است که کشورما نسبت به 15 سال پيش روند مثبتي را طي کرده و در سال گذشته 600 هزار تن فرآورده‌هاي لبني را به بيش از 30 کشور، از جمله روسيه که يکي از کشورهاي پر مصرف دنياست صادر کرديم و اين در حالي بود که صادرات به اين کشور، بسيار سخت و داراي نظارت‌هاي بهداشتي بالايي است.

photo_2016-11-21_11-20-42

وي در ادامه خاطرنشان کرد: در سال 91 حدود 50 هزار تن گوشت مرغ وارد کرديم ولي فعالان اين صنعت طي دو سال اخير، نزديک به 300 هزار تن گوشت مرغ صادر کردند. و می‌توان از اين شرايط  در جهت اشتغال بيشتر و توليد بهتر بهره برد.

همچنين از 930 هزار تن توليد داخلي تخم‌مرغ کشور حدود 10 درصد آن صادر مي‌شود، اما پتانسيل‌هاي اين بخش بسيار بيش از اين است. در زمينه گوشت قرمز متأسفانه هنوز مجبور به واردات بخشي از نياز مصرف داخلي هستيم اما اميدواريم با تقويت زيرساخت‌ها، بتوانيم هرچه سريع‌تر علاوه بر تامين نياز داخلي، در بازارهاي صادراتي هم حضور پيدا کنيم.

تصويب مشوق‌هاي صادراتي صنعت طيور کشور

دکتر رکني از شروع صادرات دام زنده در سال گذشته خبر داد و تأکيد کرد: امسال نزديک به 400 هزار رأس دام کوچک صادر کرديم تا بخشي از آن تراز تجاري را حفظ کنيم، اما به اين ميزان نبايد اکتفا کرد و با تشکيل کارگروه‌هاي تخصصي، بايد مشکلات را حل نموده و از تمام توانايي‌ها براي افزايش صادرات استفاده کرد.

وي در پايان با اشاره به مشوق‌هاي صادراتي تصريح کرد: دو مشوق پيشنهاد شده است، نخست مشوق صادراتي 200 ميليارد توماني لبنيات که مصوب شد و آيين‌نامه آن در حال اجراست؛ همچنين در بخش طيور نيز 100 ميليارد درخواست شده ولي هنوز تصويب نشده است.

photo_2016-11-21_11-21-07

درباره جامعه عشايري استان نيز تصميماتي در جهت حمايت از بخش دام برنامه‌ريزي شده و اميد است اين تصميمات به گونه‌اي باشد که دستاوردهاي خوبي براي جامعه عشايري به دنبال داشته باشد.

همايش يک روزه فرصت‌هاي صادراتي با دريافت نظرات کارشناسي و مديريتي مسئولان حاضر در جلسه، ضمن تقدير و تشکر مشارکت‌کنندگان از آقاي عبدالعلی طهماسبي بنیانگذار مجتمع زنجیره تولید گوشت مرغ ساوانا پايان گرفت.

 

لینک دانلود خبر

اشتراک گذاری:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن : 34443330-011

موبایل : 09113555662